Olle Sjölund driver och utvecklar lekfulla mötes- och träningsanläggningar med fokus på glädje och samarbete, i Malmö och Göteborg. Han har hittat på egna lekar sedan han var fem år och eftersom han tycker att det är fruktansvärt roligt så ser han ingen anledning att sluta, utan då blev han entreprenör.

Det bästa med att vara företagare inom denna nisch är, enligt Olle att få se vilken glädje och engagemang som väcks bland alla som antar deras utmaningar.  Kort sagt så brinner han för att få möjlighet att sprida glädje och att inspirera team.

Vad kan vara utmanande?

- Att förmedla våra egenutvecklade koncept för personer som inte besökt någon av våra anläggningar och att verka inom en bransch med enorma svängningar från dag till dag.

Olle tror att behovet av att jobba tillsammans för att skapa en bättre och ljusare framtid är större än någonsin. Han ser oerhört hoppfullt på framtiden och menar att alla människor instämmer i att det är otroligt mycket effektivare och roligare att lyckas tillsammans.

Om inte själva resan är rolig så kan man ju fråga sig vad som är meningen med allt, menar han.

Nätverkandet är viktigt på flera plan

Många gör misstaget att sätta likhetstecken mellan mingla och nätverka, vilket Olle personligen tycker är fel. Han tillägger att han själv har ibland har gått i den fällan och försökt vara med på allt han kan och hinner.

- Att börja mingla kan vara ett bra sätt att träna och göra sig bekväm med att gå fram till personer man inte känner, men nätverk är för mig långsiktigt och handlar om att bygga förtroende och relationer med personer där man både kan ge och få mycket nytta. Därför har jag nu valt att investera i tre nätverk som jag prioriterar högt i min kalender och där jag ger min fulla närvaro vid varje träff.

Olle anser att man är oerhört naiv om man tror att man själv har alla svar. Att hitta rätt forum för branschöverskridande erfarenhetsutbyte, är enligt honom en investering, både för verksamheten och för sig själv som person. Som en ren bonus får man nästan alltid en skön boost av inspiration och positiv energi i samband med nätverksträffarna, tillägger han.

Hur tar du hand om dig för att orka vara företagare och ledare?

- Grunden är tillvaron och min närvaro utanför jobbet. Jag har minst lika många privata mål om att ta hand om mig själv (främst fysisk träning), min familj och mina nära vänner. Jag vet av erfarenhet att sköter jag bara dessa bitar så mår jag bättre, har mer energi, är gladare och är framförallt mycket mer positiv.

Det smittar av sig i hemmet och i sin tur blir det mycket enklare att sprida go energi på jobbet och ge 100%, fortsätter Olle. Han har ett fantastiskt team av trevliga och omtänksamma kollegor som dagligen ger honom massvis med glädje. Givetvis har vi alla sämre dagar på jobbet, men om vi strävar efter att ha roligt så är mycket vunnet.

- Om jag får avsluta med ett klyschigt boktips så vill jag rekommendera alla att läsa ”The Happiness Advantage”. Den har definitivt påverkat min inställning till livet i allmänhet.

Nina Jansdotter
Webbpedagog