Anders Ehrström jobbar på TrendRehab som säljchef, med lite blandade uppgifter, men huvudfokus är deras influencers och ambassadörer och en del av deras återförsäljare. Här berättar han om en av deras populära produkter, som de har sålt sedan 2019: Tyngdtäcke.

Ett tyngdtäcke är precis vad det låter som, ett täcke med insydda tyngder. Det finns täcken med olika vikt för att passa alla, en riktlinje är att täcket ska väga cirka 10 procent av din kroppsvikt, tipsar Anders.

- Man kan säga att ett tyngdtäcke kan vara ett bra hjälpmedel för människor med sömnproblem och kan vara ett väldigt bra alternativ mot medicinering, som tyvärr aldrig skapar någon djupsömn.

När du sover under ett tyngdtäcke kan frisättningen av må-bra-hormonerna oxytocin och serotonin stimuleras. Du kan samtidigt få en sänkning av stresshormonet kortisol. När det sjunker blir resultatet i en effektivare djupsömn. Tyngderna skapar ett lätt och behagligt tryck mot kroppen, ungefär som om du var på en massagebehandling.

-  Blodtrycket sjunker, andningen blir lugnare och du känner dig trygg. När du sover under ett tyngdtäcke kan också sömnhormonetmelatonin öka, vilket gör dig sömnig.

Hur kommer det sig att det har blivit så populärt med tyngdäcken just  nu?

- Jag tror att det höga tempot vi lever i idag även under pandemin  och den ökade psykiska ohälsan skapar sömnproblem. Jag hörde någonstans att få till sömnen är viktigare än kost och träning tillsammans ändå ser jag mycket mer råd inom kost och träning dagligen.

Den ökade problematiken och att fler människor blir intresserade av att se om det finns alternativ som skulle kunna fungera bättre än medicinering är orsaken till att de blivit väldigt populära, tillägger han.

Vad har du hört för feedback från kunder?

Det skall först sägas att inte alla gillar vikt mot kroppen och inte alla tycker sig få bättre sömn , men  en klar majoritet av våra kunder  tycker sig får förbättringar. Forskningen är fortfarande i sin linda,  men vi är trygga med alla recensioner som vi tycker är minst lika viktig empiri.

De har också många som är nöjda med täcket ur ren avslappningssynpunkt. En recension som de fått var från en kvinna i  övre medelåldern, som var oerhört peppande att få. Hon skrev:

"Mitt bästa köp på länge! Sover bättre än på 2o år. Älskar att ert täcke inte är för varmt och att jag slipper polyester".

 

Samarbete Rabattkod

Detta är ett betalt samarbete mellan Nina Jansdotter och TrendRehab.
Vill du beställa tyngdtäcke av TrendRehab och få 20 procent rabatt så uppge kod Nina vid beställning. Det gäller även på deras andra produkter.  

Nina Jansdotter
Webbpedagog