Från början är Annbritt Lindberg florist och har ägt flera blomsteraffärer och tyckte att hon hade det bästa jobbet i världen. Att få vara en del av människors liv på det sättet var det roligaste hon gjort. Bröllop, begravning, fest och vardag. Mötet med människor och få ge av sin kreativitet, lyssna in vad de ville ha. Hon har nog gjort tusen brudbuketter och hon grät varje gång hon lämnade ut dem. Det var så mycket känsla nerlagt och så vackert.

Men så tog företagandet över och det blev tungt att jobba. Så för trettiotvå år sedan så bytte Annbritt bransch helt och hållet. Tillsammans med sin bror så startade hon företaget HandsOff och började sälja headset och förstärkare. Det var på den tiden som många callcenter startade i Sverige och hon återfann glädjen i att jobba igen med att möta människor. Jag sålde till Rikspolisen, Regering och Riksdag och alla de stora försäkringsbolagen. Det var oerhört roligt och framgångsrikt.

- Då min bror förändrade sin verksamhet och började sälja bilhållare och fästen till de stora teleoperatörerna i Nord Amerika följde jag med på det tåget. Jag representerade varumärken som ville in i Europa och Skandinavien under flera år och sålde till distributörer som Brightstar, Strax och McConomy i Holland med fler.

Annbritt fick sedan anställning som ansvarig för White Diamonds i Nord Amerika. Det var nog ett av de bästa varumärken hon jobbat med, tillägger hon. Hon älskade mobilskalen med Swarovski kristaller.

- Att få resa i Nord Amerika och sälja till de allra största där var en oerhörd utmaning och jag växte som människa under den tiden. Under åren efter det fick jag flera stora uppdrag av olika varumärken och fick nöjet att jobba med fantastiska människor.

Hon startade sitt företag  WASA, Wireless Accessories Sales AB 2011, för att endast kunna fakturera de bolag honjobbade åt. Men 2018 så bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Nog att jobba åt andra företag och lyssna på deras visioner. Nu var det dags att bli egen företagare på riktigt igen, menade hon.

- Under alla dessa år så hade jag byggt ett nätverk globalt med seniora personer inom telekombranschen. Folk började känna igen mig och jag fick många förfrågningar om att ta in produkter till Skandinavien. Min önskan var också att resa mindre och vara lite mer rädd om mig själv. Utbrändheten som jag haft under flertalet år började ta sig mer och mer uttryck. Jag tappade minnet och en svår värk hindrade mig oerhört under många år.

Annbritt har alltid varit en positiv person men många konflikter med härskar-attityder och oerhörda svek inom branschen satte till slut stopp för den naturliga glädje hon alltid haft. Hon hade flera år då sagt att hon bara ville sluta och aldrig mer sätta min fot i branschen.

- Men så gifte jag om mig med en alldeles underbar man, och livsglädjen började komma tillbaka, säger hon med ett leende.

2019 blev hon introducerad för amerikanska Tzumi Electronics och en helt ny värld öppnade sig igen. Detta gjorde att hon valde att utveckla WASA till att importera och sälja direkt till stora kanaler i Skandinavien igen.

- Vår företagsidé är att kapa led i distributörsledet så att återförsäljare kan få bättre marginaler. Vi på WASA jobbar med små marginaler och skickar direkt från leverantör till återförsäljare. Idag säljer vi en hel del till Gekås, och flera andra stora avtal är på väg att tecknas.

- Tzumi är partners till Macy's, Nordstroms, Best Buy.  Ja, egentligen till alla stora aktörer i USA. Detta gör att vi blir oerhört konkurrenskraftiga i vårt utbud. Våra hörlurar till exempel, tillverkas i hundratusentals exemplar vilket gör att vi får bra teknik för mindre kostnader. Samtidigt så vet vi ju att våra produkter har genomgått alla tester och kravställningar som finns för att få säljas av de stora aktörerna. Best Buy.

Möten med människor ger glädje

Mötet med människor är det allra finaste med hennes jobb, förklarar hon.  Hon älskar att bygga relationer. Hon älskar att vara kreativ att jobba med webshopen är oerhört kul. Nu lär hon sig för fullt att jobba med bilder och text.

- Jag skulle mer och mer vilja lyfta fram den kvinnliga sidan och möta tjejer, kvinnor som jobbar hemifrån och ge tillfälle att köpa produkter som de kan ha användning för. Att få presentera teknik på ett mer "vanligt sätt".  

En sak som de ofta talade om när hon sålde White Diamonds i USA var att bygga ett " Womens Corner" i varje butik. Hon skulle vilja bygga ett Womens Corner i telekom branschen. 

Just nu har Annbritt dock fullt upp med att bygga ut och nå ut med Anna Of Sweden, samt att få sälja direkt till de utvalda butikskedjor hon vill nå till med de fantastiska produkter hon faktiskt har.

Nina Jansdotter
Webbpedagog