Renée Tallén har en bakgrund inom ekonomi och marknadsföring samt erfarenhet som utesäljare i hotellbranschen. Hon arbetar som Marknadschef på Haymarket by Scandic sedan tre år tillbaka och älskar det. Här berättar Renée vad det är som hon gillar bäst med sitt arbete och vad som kännetecknar deras företagskultur samt vad de har på gång.

Renée inleder med att förklara att det hon verkligen uppskattar med jobbet är att det är omväxlande. Ena stunden träffar hon samarbetspartners och planerar stora kampanjer och evenemang och i nästa fotograferar hon bakelser i Gretas till deras sociala medier eller redigerar ett filmklipp till någon av deras kanaler.

- Jag får verkligen göra allt i min roll, ta hand om sociala medier, samarbeten, fota, filma, klippa, redigera, skriva, skapa meny-layouter, driva projekt, ta fram och utveckla koncept på hotellet och arrangera event. En härlig blandning av allt som är kul! 

Vad är det för fördelar med ert läge?

- Helt klart att vi ligger mitt i city, alla kommunikationer leder hit. Så när människor reser för att komma till Haymarket gör vårt läge det enkelt att ta sig hit, samtidigt som det också med lätthet gör att andra hittar hit som har ärenden till eller omkring Hötorget.

I nästa led är det nära till allt när man bor här det vill säga. restauranger, shopping, evenemang och just kommunikationer för att ta sig exempelvis till arbetet finns bara några steg utanför entrén, tillägger hon.

De har många veckopendlande gäster som bor hos dem. En del är konsulter åt olika företag i och utanför Stockholm city. Då är det smidigt att bo hos dem och du kan snabbt ta dig till och från klienterna.

- Med två restauranger och en bar är det också praktiskt att bjuda in kunder och klienter på frukost, lunch eller middag. Vi har rätter som byts ut dagligen så att det aldrig ska bli enformigt när man bor ofta. Har man behov av ett mötesrum så har vi även sex salonger på eventvåningen för detta. 

Vad kännetecknar er företagskultur?

- Glädje, värme och gemenskap – det vi kallar för ”That Haymarket feeling”. Mycket handlar om rätt person på rätt plats och där avdelningsledaren blir en nyckelperson som kontinuerligt tillsammans med sitt team arbetar för att varje individ ska få möjlighet att vara sig själv och att utvecklas.

Ibland genom att cross-worka, kliva in på en annan avdelning och få lära sig något nytt och bredda sina kunskaper, till att få möjlighet att läsa svenska på arbetstid. Alla drivs de av olika saker och den öppna kommunikationen mellan medarbetarna och ledarna gör det möjligt att skapa en motiverande arbetsmiljö, enligt hennes erfarenhet.

För att fortsätta utveckla sin företagskultur jobbar de aktivt med att implementera positiva vanor i vardagen för alla medarbetare. Det kan vara allt ifrån att motivera till att börja träna till att de lägger stort fokus på en högkvalitativ och hälsosam personalmat. Med jämna mellanrum erbjuds gruppträning i deras Garden Gym med deras hälsoinspiratörer, kollegorna Sofia och Daniel, för att med lite pulshöjare och goa skratt göra vardagen roligare.

Många går på gym och tränar på annat sätt men tycker ändå det är roligt för gemenskapens skull att delta i aktiviteter med kollegorna. Är du morgonpigg så är det löpning måndagar 07.00.

- På Cleaning and First Impression har vi Parvaneh som varje morgon 08.15 kör ett litet danspass som alla i huset är välkomna att vara med på, det skapar energi så att det riktigt sjuder om det i huset resten av dagen. Vi tänker att om vi gör det tillsammans och vet vilken riktning vi ska åt så hittar vi lösningar innan vi stöter på problem.

För dem är det viktigt att konstant ha en öppen dialog om hur de mår och vad dekan göra för att det ska bli ännu bättre för både dem och deras gäster. Företagskulturen är precis som vilken relation som helst, den behöver vårdas kontinuerligt för att bevaras och blomstra, menar hon.

Varför samarbetar ni med aktörer i närområdet?

- Vår tanke med de strategiska samarbetena är mervärdet för våra gäster som bor på och besöker vårt hotell. Ett exempel på samarbete vi har är tillsammans med Åhléns City Stockholm. De erbjuder Personal Shopping i varuhuset och eftersom deras målgrupp ligger i linje med vår, kan vi erbjuda våra gäster att boka Personal Shopping på Åhléns City Stockholm när de bor hos oss där de dessutom får rabatt på hela sitt köp.

Som en del av samarbetet kommer de även att anordna en eventkväll tillsammans innehållande trendspaning, gästande personal shoppers, som tar med sig sommarens trendigaste plagg och accessoarer, smink och ger tips på hur dessa stylas och kan bäras för både jobb och fest.

- Vi driver hotell i en historisk byggnad som har handlat om mode och livsstil. Vi hoppas att våra gäster ska känna att det är kul att besöka oss ofta för att det händer saker här som piggar upp och inspirerar. 

Vad har ni för framtidsplaner? 

- Vi kommer att släppa vårt eget magasin på hotellet – så håll utkik efter det om du har vägarna förbi Haymarket – det kommer finnas en hel del roligt och intressant där i. Vi har även ett gäng roliga projekt på gång i huset med våra partners att hålla utkik efter – allt från film till mode, avslutar Renée entusiastiskt.

 

Av Nina Jansdotter

 

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog