Linda Myrberg, driver Nordic Superfood och är spa- och bastuexpert har över tjugo års erfarenhet av träning och hälsa. Hon har medverkat som TV coach, hälsoexpert och skribent för, olika tidningar och föreläser om nordiska hälsotrender världen över. Här berättar hon om sitt arbete samt ger bra hälsotips. 

Linda startade sin första karriär, som proffsdansare, skådespelerska och musikalartist och bosatte sig i Köpenhamn under många år där hon medverkade i musikaler och reklamfilmer. Parallellt med skådespelarkarriären utbildade hon sig inom kinesisk medicin och näringslära och drev även en klinik inom dessa områden. 

- Sedan utbildade jag mig till spa-chef vid det berömda konsultföretaget Raison d'Etre i Stockholm och är idag är jag av de ledande spa-konsulter i Skandinavien med uppdrag hos många skandinaviska spaanläggningar. 

Intresset för ren och hälsosam mat har följt med Linda i många år som holistisk behandlare och spaexpert. För några år sedan lanserade hon sitt eget hälsobrand, Nordic Superfood by Myrberg, som innefattar bärpulverblandingar, rawjuice och collagen produkter av enbart nordiska råvaror. Ytterligare kompletteras varumärket med holistiska skönhetsprodukter såsom eteriska oljor, massagehjälpmedel och snart kroppsoljor. 

Varje olja innehåller en andningsövning och akupressurpunkt – så det är något som aldrig setts för. Jag tror att jag är är först i världen med denna idén, säger Linda entusiastiskt. 

Vad är det roligaste med din nisch? 

- Det roligaste med min nisch är när man får människor att må bättre och att inspirera till en naturligare liv utan att det blir ”krångligt”. 

Skapa medvetenhet 

Tankar och känslor - allt påverkar din kroppmenar hon. Tänk och arbeta på din inställning till livet och hur du hanterar och tar ansvar för dina känslor. Alla tankar och känslor påverkar dina organ och kan skapa stressreaktioner.

- Djupandas varje dag, tänk over de saker som stressar dig och varför.

Fråga dig även själv när du handlar – fanns den här saken för hundra år sedan? Om svaret är nej, köp den inte, tipsar Linda. 

Kosten är givetvis också viktig, enligt henne. Ät efter 80/20 modellen. Mest ska du äta grönsaker och bär och mat med energi. Minska på vitt socker, mejeriprodukter och gluten. 

- Mycket nordiska örter och bär. Det gör kroppen mer basisk och gör tarmen glad, samt får humöret på topp. Och drick två liter vatten om dagen.

Skapa cirkulation och få starkt immunförsvar

Träning ger cirkulation och syre till dina organ och muskler, det gör att din hjärna fungerar bättre och den stimulerar även ditt lymfsystem. 

Gå utomhus minst trettio minuter om dagen, gärna i naturen. Krav ger inga resultat, tillägger Linda. Gå hellre lite och ofta och tillsammans med någon som gillar samma sak och kan peppa dig. Variera promenader, stavgång, simning, yoga, gympa, styrketräning, dans med mera. 

- Kombinera med att behandla med Acu Cups ( vakuumterapi) massage och lymfmassage, så ger du kroppen bra förutsättningar.

Varmt och kallt – världens bästa anti age behandling.

De nordiska wellness- traditionerna såsom bastu och vinterbad har väldigt många hälsoresultat både fysisk och psykiskt.

Det bästa med bastu, är enligt Lindas erfarenhet att man får så manga hälsoeffekter av så lite ansträngning. Det är världens äldsta och bästa anti-age behandling, som ger styrkt immunförsvar och hjärta/kretslopp, bättre förbränning och blodcirkulation, mer energi och lägre stress. 

- Dessutom stramar det upp huden och minskar rynkor - om man gör det rätt! Måste alltid varva med kallt vatten! Kalla bad stimulerar de bruna fettcellerna som i sin tur smälter det osunda vita fettet. Sen skapar det såklart en adrenalinkick och ökad blodcirkulation. 

 

 

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog