Daniel Wood, är fastighetsinvesterare och entreprenör. Han och hans fru Gisela driver företaget Swedish Wealth Institute,  där deras mål är att hjälpa entreprenörer och investerare, genom att ta de bästa utbildarna i världen till Sverige. De jobbar bland annat med Tony Robbins, Randi Zuckerberg och Kim Kiyosaki.

Själva har de just nu främst fokus fastighetsinvestering i Storbritannien, där de lyckats bygga sig en bra portfölj med en kombination av hyreshus, studenthus och kommersiella fastighetsprojekt. För Daniel startade denna karriärresan för cirka tretton år sedan med en föreläsning av Brian Tracy. Han lärde mig sätta mål och därifrån har jag lärt mig av fantastiska lärare som bland annat Robert och Kim Kiyosaki som inspirerande oss att börja med fastigheter och där vi har äran att bli coachad av Kim så hon hjälper oss med våra fastighetsaffärer. 

- Vårt mål är att hjälpa entreprenörer och investerare få rätt stöd så varje föreläsning vi gör introducerar personer till några av de bästa utbildarna i världen och ger de insikter i hur de kan göra sina företag eller investeringar mer framgångsrika. 

Som personer är de väldigt transparant och Daniel säger alltid att han inte har några skelett i garderoben. Utan bara lärdomar vi alla kan lära oss av, så de delar väldigt öppet med de misstag de har gjort, så andra kan undvika att göra liknande, tillägger han.

Vad är det roligaste med ditt jobb 

- Vi har ett mentorsprogram där vi stödjer personer att börja investera i fastigheter. När någon gör sin första fastighetsaffär, lyckan i deras röst är den roligaste upplevelsen man kan ha som mentor.

 Vad är det mest utmanande?

 - Att vi har vuxit så fort. Idag reser vi runt i hela Sverige, Danmark, Norge och även i Portugal. Det gör att jag är ifrån min familj, min fru Gisela och mina tre söner William, Alexander och Arthur, mer än jag skulle vilja. 

När man hittat sin passion är det inte bara lättare att göra bra resultat utan det är roligare att göra det, menar Daniel. En man berättade en gång att när han fick frågan om varför han jobbade så mycket med det flygbolag han hade startat svarade han - "när jag var barn så lekte jag med leksaksplan, när jag började universitetet så lekte jag med flygplan, som vuxen så leker jag fortfarande med flygplan - jag har aldrig jobbat en dag i mitt liv!" 

 - Hitta din passion så kan du nå dina materiella mål men ännu viktigare, du har kul på vägen

- Hitta något som gör en skillnad för andra, likaväl som dig själv. Förverkligande sker i att uppnå sina mål och känna en tillfredställelse att man gör något gott. Hittar du den kombinationen är det inte längre ett jobb, det är en livsstil och något du älskar, avslutar Daniel Wood, entusiastiskt.

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog