Göran och Ulrika Asp, har varit verksamma i Örebro under hela sitt vuxna liv. År 2010 startade de en gymanläggning tillsammans och efter ett par år ytterligare ett. Men vi sålde sedan båda anläggningarna 2018. Här berättar de om sitt nya koncept inom resor och varför det är så intressant att arbeta inom just den nischen.

Göran är idag konsult på deltid för en Ica MAXI butik och personlig tränare via deras egna bolag Motionsform samt även oberoende partner till inCruises som är ett globalt MLM bolag. Ulrika jobbar med uthyrning av lokaler för ett större lokalt fastighetsbolag samt med inCruises.

Ulrika har varit egen företagare i över 20 år och är väldigt öppen för nya idéer och förslag. Den här gången var det via en vän och affärskollega som vi fick en presentation om inCruises och deras vision att bli världens största kryssningsklubb för inbjudna medlemmar.

- Det lät väldigt intressant och dessutom med en väldigt bra och enkel produkt i form av ett medlemskap som vi själva ville ha, säger Urika.

Det som är utmanande är att kunna förmedla det man själv ser, anser de.  Vi sitter ju inne med så mycket information om företaget, produkten, affärsmodell mm.

- Många är inte heller redo att lägga den tid och engagemang som krävs, men som skulle kunna förändra sitt liv totalt, säger Göran.

Vem vill inte resa? Vi älskar det! Och om vi kollar inlägg på sociala medier så kommer det väldigt högt, tillägger Ulrika entusiastiskt.

- Man delar gärna med sig av sina upplevelser. Att resa är ju inte bara själva resan utan planeringen innan och alla minnen efteråt. Och som vi nämnde tidigare så är produkten så enkel. Både från ett medlemsperspektiv såväl som för oss partners.

Att de om 3-5 år ska kunna leva bra på detta och ha den valfriheten som de efterträvar. Efter det,  only the sky is the limit.

Vad kan vara utmanande i att jobba så här?

- Att inte ta det personligt. Det har varit svårt för mig att ta ett nej men nu är det inte så längre. Då är allt mycket enklare. Ser inte personen som du pratar med det samma som du ser? So what, next, säger Göran.

Att jobba med ett nätverksföretag liknar att starta ett eget bolag, det kräver bland annat tid, drivkraft, kreativetet och tålamod så det måste man räkna med, inget kommer gratis. Och viktigt att man deltar på utbildnigar och event för att utveckla sig själv och vara en del av företage, tillägger Ulrika.

Fördelen är just att göra det tillsammans, att jobba mot gemensamma mål med något som de båda tycker är roligt. Men visst, det kan bli lite mycket snack ibland, men det är oftast ändå en fördel. Och de jobbar ju även i ett större team med fler andra par som de även umgås med vilket förenar nytta med nöje.

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog