Gerd Wallin driver eget företag där hon arbetar som coach. Gerd hjälper individer till jobb, matchning, samverkan, samarbete, marknadsföring och företagande. Hon är också koordinator i ett stort nätverk.

 Hur kom du in på den banan?

- Jag slutade på ett arbete som säljare/kundservice i många år. Upplevde att jag ville byta tillbaka till att arbeta socialt med anknytning till sälj och marknadsföring. Jag utbildade mig till coach efter en fantastisk kraftfull speed coaching. Jag är verkligen på rätt plats, jag glöder för mitt arbete som coach - att se individer växa och vara med och göra skillnad! Vad är det roligaste på ditt jobb? - Alla ljuvliga och fantastiska möten där jag får möjlighet att se individer utvecklas och vara med och bidraga.

När önskar du att du hade ett annat jobb?

- Aldrig. Möjligen vid alla lov och semestrar, som Pippi Långstrump säger.

Hur gör du för att hänga med och kompetensutveckla dig?

- Jag går kurser inom coaching, bland annat gruppcoaching, KBT coaching. Det finns fantastiska möjligheter till vidareutveckling som egen företagare. Du bestämmer och betalar själv.

Vad har du för tips till de som skulle vilja ge sig in på en liknande karriärbana som dig?

- Oj. Intressant fråga! Jag fick ett mail för två veckor sedan från en person som hittat mig genom min blogg, som vill jobba som jobbcoach/karriärcoach. Hon vill träffa mig och utbyta erfarenhet. Jag träffar henne snart igen, vilket är spännande, även för mig. Vi lär alla av varandra, bra mindset att ha. Det tror jag är det allra bästa, möta den som redan jobbar i samma yrke. Det finns också många nätverk där du kan skaffa kompetens och lärdomar. Jag är aktiv i flera nätverk, det är jätteviktigt.

Hur kommer din typ av jobb se ut i framtiden? Kommer det att finnas kvar eller tas över av robotar?

- Ja! Mitt jobb kommer att finnas kvar i högsta grad! Personer kommer alltid behöva hjälp hur man söker jobb, hur man nätverkar, att marknadsföra sig etcetera. Robotar kan vara ett komplement men det mänskliga mötet äger och gör skillnad på riktigt!