Göran Andersson är VD och ägare till Thanda group AB, som äger Hotel Öresund Conference & Spa, Johannebergs slott, Landskrona slott, Hotel Carlshamn, Hotel Kärnan och Catera AB. Här berättar han om hur han kom in på hotellbanan samt om deras koncept på Hotel Öresund, som ligger i Landskrona.

Göran hade egentligen hade planerat att bli jurist. Men istället blev det att han kom från flottan som stamanställd och sedan hamnade i hotellbranschen, av en slump. Sedan gick sedan gick han en hotellmanagerutbildning. Efter den utbildningen flyttade han tillbaka till Skåne för att han skulle börja plugga juridik. Men då skulle ett nytt hotell öppna och han fick frågan om jag ville vara med och öppna detta.

- Javisst, men sedan skall jag börja plugga. Detta var för 31 år sedan och jag har fortfarande inte börjat läsa juridik, säger Göran med ett leende.

Det bästa med sitt yrkesval är att få träffa alla människor, både gäster och personal, samt att jobbet är så varierat med både högt och lågt, menar han.  Ingen dag är den andra lik. Hans ledarskap kännetecknas av mycket engagemang och att han är med i hela processen.

Vilka fördelar har ni vad gäller Hotel Öresund?

- Vi har fantastiska konferenslokaler för företag som vill ha en konferens. Rummen är anpassade efter hur vi själva vill bo på hotellen. Allt ifrån egna Bluetooth- högtalare till balkong på rummen. Sedan vårt fantastiska Spa, högst upp, med olika behandlingsrum. Samtidigt har vi ett 630 kvm stort gym för våra hotellgäster. Inte många hotell som kan skryta med det.

De jobbar även med många olika paket för weekendgäster.  De har allt från golf, resor till Ven och fiskepaket.

- Hur många hotell kan erbjuda en dag på Ven och sedan gå på Spa, när man kommit tillbaka. För att avsluta med en fantastisk middag, med utsikt över vattnet i hamnen.

Övrigt som är gång just nu

Vad gäller deras övriga koncernensställen, har de mycket på gång just nu, förklarar Göran. De är bland annat i uppstartsskedet av Johannesbergs slott utanför Arlanda. Där gör de om anläggningen från en ren konferensanläggning till en destination med spa, padelbanor, gym.  Samtidigt behåller de alla de fantastiska konferenslokaler som finns där.

- Sedan håller vi på att planera för en utbyggnad av Hotel Carlshamn med Spa och större gym och en ny restaurang. Parallellt håller vi på med ett projekt i Lund där vi har detaljplan klar men vi avvaktar lite på grund av pandemin.

 

 

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog