ImmersiveUnity, ett av världens största nätverk för VR & AR utvecklare, lanserar nu en rad nya globala tävlingar. Utvecklare inom VR & AR deltar i någon av de följande och inledande kategorierna för 2021; 360 video, AR application SDG, Nature experience. Tävlingen pågår under hösten och sker i samarbete med några av världens främsta VR & AR företag.

ImmersiveUnity AB startade 2018 utanför Malmö, då under namnet Sweden Virtual Reality en global tävling för virtual och augmented reality utvecklare med stöd från SIDA och Massive i Malmö. Temat för tävlingarna var ”Hållbarhet” för att stimulera utvecklarna till att skapa innehåll, miljöer och utbildande upplevelser som kunde bidra till en hållbar utveckling. Initiativet växte markant och mycket snabbt, i det tysta, och är idag ett av världens största nätverk av VR & AR utvecklare, som spänner över 53 länder.

VD Kerstin Mühlow är tidigare projektledare för ericsson.com på LM Ericsson och har arbetat med IT utveckling i många år men valde att följa sin och sin brors idé om att skapa en mötesplats för VR & AR utvecklare. De såg båda en mycket stor potential i tekniken och de möjligheter som de skapar för både företag, organisationer och privatpersoner.

”Vi kommer att öppna upp nya tävlingar under hösten för att hjälpa de företag/organisationer som är intresserade av att testa sina idéer på ett spännande sätt genom en tävling. Genom att skapa konkurrenskraftiga och innovativa utmaningar som når ut till vårt nätverk av 30000 VR & AR-utvecklare i 53 länder, så skapas ett unikt online VR & AR-test labb med ett globalt engagemang och räckvidd som är intressant oavsett vilken organisation du arbetar i ... ”, säger VD, Kerstin Mühlow, ImmersiveUnity AB

Teamet bakom ImmersiveUnity är mycket dedikerade till att lyfta branschen ytterligare och skapa möjligheter för alla att få insikt och del i vad som är möjligt att göra för att skapa affärsnytta, förenkla, höja upp och förbättra upplevelser med VR & AR inom alla branscher. ImmersiveUnity lanserar nu flera satsningar under sommaren och hösten 2021. Nu lanserar företaget för tredje året globala tävlingar för VR & AR utvecklare med 150000 kr i prispengar, och i augusti öppnas en global VR & AR content development community upp online.

Anmälan sker på contest.immersiveunity.com

Kerstin Mühlow
VD ImmersiveUnity Aktiebolag
e-post: kerstin@immersiveunity.com

Nina Jansdotter
Webbpedagog