Helena och Jonas Maureniusson driver Best Western Valhall Park Hotell i Ängelholm. Här berättar de om vad som fick dem att börja inom branschen och vad de har för framtidsplaner med sin verksamhet.

De har varit inom branschen länge.  Jonas började jobba säsong som ordningsvakt och vaktmästare i Sälen och blev kvar där och jobbade för bröderna Paulsson i 34 år. Han har även varit med och byggt upp Lindvallen och Sälen och var destinationschef för SkiStar Lindvallen och Högfjället under många år.

Helena började i branschen som ekonomichef på Mora Hotell och har också varit hotelldirektör, franchisetagare för McDonald’s, ekonomichef för SkiStar Sälen och var innan flytten till Skåne ansvarig för Experium och SkiLodge på Lindvallen.

Vad har varit det bästa med det valet?

Det är en fantastiskt rolig bransch att jobba i om man gillar att jobba med människor. Det händer mycket hela tiden, man står ständigt inför nya utmaningar och ingen dag är den andra lik. Det är också väldigt sociala, roliga och trevliga människor som väljer att jobba i vår bransch, vilket gör det roligare att gå till jobbet, säger Helena, entusiastiskt.

När köpte ni detta hotell?

- Vi köpte hotellet den 1 november 2016. Helena drabbades tyvärr av bröstcancer 2012 och vi kände efter det att vi ville prioritera tid tillsammans så mycket som möjligt genom att driva eget företag ihop. Vi kompletterar också varandra väldigt bra kompetensmässigt, säger Jonas.

De letade efter ett lämpligt hotell i närområdet under flera år och tog chansen när den här möjligheten dök upp.

Det unika med stället och orten

Något de gärna vill understryka är att deras fantastiskt duktiga personal är en stor tillgång i deras verksamhet. Många gäster ger mycket beröm för bemötande, engagemang och deras mat.

- Hotellet är omgivet av parkens träd och stora grönområden vilket ger en skön och avkopplande atmosfär. Vår nya Launa relax & spa är också mycket uppskattat av våra gäster, säger Jonas.

Det är nära till alla upplevelser på Bjäre- och Kullahalvön med vingårdar, loppisar, gårdsbutiker, fina stränder och Kattegattleden och Skåneleden för vandring och cykling. Eftersom Skåne är hela Sveriges skafferi finns det fantastiska möjligheter till härliga matupplevelser. Och för den som vill shoppa finns trevliga butiker i Ängelholm.

Vad har ni för planer för framtiden? 

- Att fortsätta att utveckla och utöka vår verksamhet tillsammans med vår engagerade personal, avslutar Helena.