Ann-Sofie Nordgren är sales manager, meetings and events på Stureplansgruppen. Tidigare har hon arbetat inom IT. Här berättar hon varför hon bytte yrkesbana, vad som är det bästa med det valet och ger tips till dig som också funderar på att byta jobb men inte riktigt vågar.

Vad hade du för arbete tidigare?

Ann-Sofie har arbetat inom IT med försäljning i tjugosju år. I tio år var hon på Ericsson och sedan blev det elva år på IBM.

- Jag har även arbetat med försäljning några år på Questback, ett företag som sysslar med feedback-lösningar.

I sitt nuvarande arbete på Stureplansgruppen säljer Ann-Sofie deras mötesytor men hon utgår mycket från Berns och dess fantastiska historik. Där använder hon mycket storytelling. Ser Ann-Sofie en möjlighet så kan hon gå en extra mile. Flexibilitet är hennes mellannamn, förklarar hon entusiastiskt.

Hur kommer det sig att du bytte bana?

Jag ville göra något annat så jag sa upp mig, vilket jag inte ångrat. Jag började då plugga på TEC Travel Education Center, där jag fick en vision om att jag ska sälja Sverige som ju är ett fantastiskt land med en rik historia men också med möjligheter till fantastiska upplevelser och utveckling.

Vi ska sluta att vara landet lagom och istället lyfta fram vår historia och vårt land i olika sammanhang, tillägger hon.

Vad är det bästa med det valet?

Att jag får träffa så mycket härliga kunder människor och kollegor. Det är bra att jag har en annan bakgrund. Jag är skolad i en tuffare miljö men är så tacksam att jag fått chansen att bidra med min erfarenhet i en annan bransch.

Det är ett tyvärr ett faktum att många företag vill anställa personer som har arbetat inom samma bransch så Ann-Sofie är väldigt glad över att Stureplansgruppen ville anställa henne, är något hon gärna vill passa på att lyfta fram.

Vad har du för tips till andra som också skulle vilja byta jobb eller nisch helt men inte riktigt vågar?

- Det är viktigt att vara engagerad då man spenderar mycket tid på jobbet. När vi känner att vi bidrar med något så mår vi oftast bättre. Sedan måste du våga att testa på något nytt och att du ställer dig frågan: vad är din dröm? Ger du allt du kan eller har du en växel till?