Ursula Hallin arbetar som hälsoinspiratör online. Hon hjälper andra skapa sig ett hälsosammare liv genom träning, näring och en platsoberoende inkomst.  Här berättar hon hur hon kom in på den banan, vad som är roligast med hennes jobb och ger några bra hälsotips.

Ursula har jobbat inom restaurangbranschen sedan hon var fjorton år. Det tog inte så lång tid innan hon var skiftledare, chef och även restaurangägare. Hon jobbade som chef i femton år inom snabbmatsvärlden.

- Alltså mycket dålig mat, stress, och oregelbundna tider. Har alltid jobbat hårt och velat göra ett gott jobb men i snabbmatsbranschen bröts jag sakta men säkert ner eftersom jag aldrig vilade eller tog hand om mig själv. Det var status att jobbat 300h i månaden och hela tiden göra ett bra jobb. Jag gick efter orden som jag nån gång hört, att positiv stress är inte farligt och jag tyckte ju att det var kanonkul! 

Dock kraschade Ursula totalt mentalt 2016 och insåg då att så kunde hon inte fortsätta. Hon sålde sina restauranger och var sjukskriven tre månader. Sedan hoppade hon på en Kost och hälsocoachutbildning på ett år för att ha något att göra och lära sig mer om hur hon skulle göra för att må bättre.

- När jag startade hade jag inte en tanke på att jobba med detta men under utbildningen så växte tanken att detta måste jag förmedla till andra. Jag är ju ett verkligt bevis på att vi inte kan stressa, äta dåligt och köra på i all evighet, trots att det är roligt och det kände jag att det verkligen var någon som var tvungen att berätta för andra. 

När utbildningen var klar funderade Ursula på hur hon skulle komma igång i sitt företagande. Hon kände att hon ville bredda sig ännu mer så hon pluggade då till kostrådgivare och personlig tränare. Samtidigt byggde hon sitt varumärke online och kände att det var just online hon ville nå ut till folk.  Sedan kom covid så det var ju ett mycket klokt beslut med facit i hand, menar hon.

- Så ja därför kom jag in på hälsa. Idag brinner jag verkligen för att få människor att förstå att vi måste ta hand om oss själva och att det går att få in det som ett naturligt inslag,  trots att man har mycket med familj och resten av livet och att det även finns andra sätt att leva på än det "traditionella".

Vad är det roligaste med ditt jobb? 

- Att jag lär känna så mycket nya helt fantastiska människor. Jag har lärt känna mer människor nu under pandemi än vad jag gjort under hela mitt liv tror jag.  Jag har fått många nya vänner i hela Norden som jag aldrig träffat men som man ändå kommit nära. Sedan att se att man kan göra skillnad i vardagen för så många är ju helt fantastiskt. 

Största utmaningen med jobbet är dock okunnigt folk som vill förstöra för andra, fortsätter Ursula. Vi lever tyvärr i en ganska bitter värld och det vill hon ändra på genom att sprida glädje och att hjälpa och lyfta andra människor. Tyvärr blir folk lite kaxigare bakom skärmen. Det gör att världen online ibland är rätt hård och det förstör för så många som har drömmar men inte vågar leva ut dom när andra skriver något dumt. 

- Tänk på att har du inte fakta eller är det saker som du aldrig skulle säga öga mot öga till någon, så skriv det inte heller. Det skadar mer än det ger varken dig eller den du skriver till!  Mer glädje och kärlek helt enkelt, det mår vi bra av! 

Vad ger du för tips till andra som också vill jobba inom hälsospåret?

- Att våga gå utanför komfortzonen och läsa på om Network Marketing, det är ett mycket klokt och ett mycket hälsosamt sätt att jobba på. Våga ta klivet att vara "annorlunda" och kontakta sedan mig. 

Hälsotips från Ursula
Gå promenader varje dag, gärna i naturen. 

Tänk på att försöka äta så mycket mat utan kan utan innehållsförteckning alltså sånt som ingen gjort något med, ägg, tomat, fisk. kika på förpackningen när du handlar. 

Tänk till, låt inte bara livet bli utan se till att du bestämmer hur du vill ha det! Trivs man inte, så ändra på det! 

- Jag tycker att denna pandemi har varit bra på ett sätt då folk har fått varva ner och fundera på hur man kan ha det genom att vara mer i naturen, inte lika mycket aktiviteter med mera, avslutar Ursula. 

Nina Jansdotter
Webbpedagog