Ninnie Wikström är grundare av Green Apps Technologies som är ett ed-techbolag inom hälsa och hållbarhet. Bolaget består av flera varumärken och onlineplattformar inom områdena content, föreläsningar och utbildningar.

Ninnie är nybliven fyrtioåring, bor utanför Karlskrona med man, två döttrar, två bonusdöttrar och en hund. Hon trivs i skogen och trädgården, är nästan alltid aktiv och har svårt att bara vara, vilket hon misstänker är lite typiskt för de med entreprenörsanda. 

Hur fick du din idé till att starta bolaget?

- Det var 2013 när jag insåg hur svårt det var att hitta hållbara företag, även när man var inbiten ekonörd som jag var. Så jag ville hitta ett sätt att lyfta dessa företag för att fler människor skulle kunna börja göra bra val i vardagen. En app kändes självklart i det läget då nästan alla hade börjat använda smartphones och vår första plattform Ekoappen släpptes. 

Först innehöll Ekoappen presentationer av företag och en kartfunktion för att hitta dessa. Under 2020 utvecklade de konceptet till en contentplattform med både hälsa och hållbarhet för att hjälpa människor till livsstilsförändringar som gynnar både hälsan och miljön, tillägger Ninnie.  

- Idag heter själva bolaget Green Apps Technologies och vårt fokus är att bygga fler hälso- och hållbarhetsplattformar med en hög skalbarhet och stor positiv impact. Vi har nyligen även förvärvat utbildningsföretaget Holistic Health Academy - så vi har vuxit enormt på kort tid!                                                    


Vad har du på gång just nu som du kan berätta om?

- Åh, det är så galet mycket spännande på gång just nu! Vi bygger en ny plattform, en föreläsningsplattform inom hälsa och hållbarhet, med planerad lansering under 2023. Vi siktar också på en notering av bolaget, att släppa fler utbildningar och att stärka upp vårt härliga team ytterligare.

Det roligaste med att vara entreprenör inom just denna nisch är enligt henne att få vara med och skapa skillnad och den fantastiska samarbetsviljan som finns, att alla strävar mot samma mål. Det finns en enorm kärlek i hennes bransch och det är fantastiskt att se alla dessa människor och företag som jobbar stenhårt för att både vi och planeten ska må bättre, menar Ninnie. 

- Dessutom är det underbart att få visa att man kan bygga företag med hög tillväxt som samtidigt gör något bra för världen. 

Vad kan vara utmanande?- Att inte alla förstår hur viktigt det här arbetet är, att vi verkligen måste ställa om och göra mer medvetna val för vår hälsa och för miljön. Det ligger ju liksom i allas intresse att fortsätta ha en grön och levande planet, med en frisk befolkning. Men, jag kommer aldrig att ge upp och jag kommer att fortsätta sprida vårt budskap tills hela världen vet!

Vad har du för långsiktig vision?

- Det är att ta Green Apps och våra plattformar internationellt och att få med hela världen på tåget mot en friskare och grönare planet.

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog