Susanna Perämäki driver Resebloggarna. Här berättar hon om sitt koncept och vad är som är det roligaste med detta.

Susanna besöker och skriver om spännande boenden och restauranger. Först var det mycket om Thailand eftersom hon bodde där i 18 månader. Nu har det blivit främst om Göteborg och Stockholm men även en del om Kroatien, eftersom Susanna främst rör sig i det området just nu, förklarar hon.

Hur det började
De var två familjer som flyttade till Thailand och där hyrde de ut hus och lägenheter till turister. De ville ha en kanal där de kunde visa upp deras vardagliga liv och inspirera andra till att våga följa sina drömmar, som till exempel att flytta utomlands.

- Det blev ju i sig även en viktig säljkanal där vi nådde ut till den svenska marknaden på ett naturligt och trevligt sätt, säger Susanna entusiastiskt.

Vad är det roligaste med det konceptet?
- Det är en väldigt kreativ process där jag skriver och väljer ut passande bilder som vår fotograf har tagit. Det ger mig mycket och jag tycker om skapandet. Visst, det tar mycket tid och det krävs ett stort engagemang att sedan sprida materialet för att få folk att läsa, men det är värt allt hårt jobb.

Det andra är att få träffa nya människor, se nya platser och givetvis att få äta god mat, fortstätter Susanna.

Utöver bloggen www.resebloggarna.se har Susanna även en Facebook-sida med 9400 följare och ”En grupp om resor” med 5700 medlemmar som delar samma intresse. Det blir mycket reseprat och delande av bilder, vilket är kul, tycker hon.

Vart gillar du att resa?
- Jag reser gärna nästan vart som helst där solen lyser! Jag är en soldyrkare av högsta rang och föredrar värme framför kyla alla dagar i veckan. Min svärmor bor i Kroatien, så det blir naturligt att vi spenderar delar av sommaren där. Utöver det blir det mycket resande i Sverige med Resebloggarna.se och förhoppningsvis blir det en resa till Italien som Susanna gärna vill se mer av, tillägger hon.

Vad har du för framtidsplaner med bloggen etcetera?
- Det finns planer både för närtid och större planer eller drömmar längre fram. Men de behåller jag för mig själv en liten stund till. Men håll utkik, säger Susanna med ett leende.

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog