Johanna Bjurström brinner för hälsa och skönhet och hon har arbetat med att inspirera människor inom dessa områden människor i över tjugo år. Hon bor i Stockholm, började som hudterapeut för många år sedan och har sedan vidareutbildat sig inom holistisk hälsa, näring, funktionsmedicin, homeopati, dermopati samt inom mikronäring.

Idag driver Johanna en egen skola som heter Holistic Health Academy, där hon utbildar inom sin egen metod.

- Jag utbildar hälso- och livsstilsterapeuter, samt vidareutbildar hudterapeuter till Advanced Skin Therapist, där eleverna är sig att se huden ur ett holistiskt synsätt. Jag föreläser även en helt del runt om i landet samt är hudexpert på tidningen Kurera, samt Ekoappen och Natural shop. 

Hur kom du in på hälsa?

- Jag har haft problem med för mycket kvicksilver, på grund av lagningar av amalgam sedan jag var liten. I och med det fick jag också magproblem och akne samt eksem. Jag fick hitta min egen väg till hjälp, vilket gjorde att jag utbildade mig inom så många olika områden för att få en helhetsbild. Det är också den holistiska syn jag idag utbildar andra i. 

Det roligaste med att jobba med hälsa är enligt henne se andra bli och må bättre, genom att hon får möjligheten att inspirera och sprida sin kunskap vidare. Kunskap är nyckeln och förståelsen att man bör tänka ur ett holistiskt synsätt och att man behöver fler ben att stå på för att må bra, menar hon.

Det som Johanna däremot utmanar henne i sitt jobb är tiden. Det krävs mer tid när man arbetar med livsstilen som kost och näring och att ändra sina tankar.

- Många ger tyvärr upp för tidigt och är inte beredda att gå vidare. Vi är vana att allt skall gå snabbt och helst utan att göra större förändringar, som oftast krävs. Men det är absolut värt det! 

Kommer det att bli mer efterfrågan på personer med utbildning inom hälsa tror du framöver?

- Absolut! Jag har redan märkt nu under denna svårare tid med Corona, att efterfrågan har öka och att man behöver mer medvetenhet om hälsa. Jag arbetar även mycket med huden, och lär ut om dess koppling till huden och kosten med mera. Detta ser även allt fler hudterapeuter en vinning i, då de få bättre resultat på huden och nöjdare kunder.

Fler förstår vikten av att kunna ta hand om sig och även att kunna hjälpa andra. Vi behöver bli fler, då fler behöver hjälp med sin hälsa, avslutar Johanna med eftertryck.

Nina Jansdotter
Webbpedagog