Funke Jaiyeola  driver företaget FeebeWrites Digital Agency inom brandstrategi framför allt, men även med paid mediastrategi. Hon kom in på den banan därför att hon alltid varit intresserad av att jobba inom medie- och kommunikation.

I några år har hon arbetat inom olika delar av det digitala ekosystemet. Hon har varit  community manager, online marketing manager, digital marketing associate, bland annat. Det har varit i olika typer av företag och både inom B2B och B2C.

- Under tiden som anställd märkte jag att många vill skippa att göra en brandstrategi och bara köra direkt. Men det är viktigt att veta vem man vill marknadsföra till och att det finns en strategi i grunden, säger Funke.

Hon märkte även att en del av de som hade gjort en brandstrategi inte implementerade den internt. Detta var frustrerande och hon bestämde sig för att göra något åt det och startade eget.

Vad är det roligaste, mest meningsfullt med din nisch?

- Det roligaste är att kunna visa mina kunder att man kan växa utan att spendera så mycket pengar på marknadsföring. Att man med en solid brandstrategi kan skapa rätt kontakt med sin målgrupp.

Vad har du för mål och planer för i år?

- Just nu arbetar jag med bara brandstrategi men senare i år planerar jag att samarbeta med designers för att kunna ger mina kunder som behöver ”a complete brand strategy and design package”.

Vad det kan ge att ha en bra brandstrategi enligt Funke Jaiyeola

  • Du sparar pengar och tid.
  • Tiden som du använder till att fixa småsaker på grund av icke-brandstrategi kan du använda till konkreta åtgärder.
  • När du bygger ditt varumärke då sticker du ut som en ”a pink cow” och ökar din konkurrenskraft.
  • Med en solid brandstrategi har du redan förstått dina kunders ”pain-point” och då blir det lättare att kunna nå dem med rätt lösningar på bästa sätt.
  • ”Right messaging” - när du bygga ditt brand, då har alltid rätt ton när du kommunicerar med din målgrupp. Med right messaging känner målgruppen till att det är just som du ”låter”, vilket gör det lättare att skapa förtroende.
  • Att bygga sitt brand är att bygga lojalitet.
  • På sikt kan man generera starkare ekonomiska resultat genom att bygga sitt brand.
  • Genom att bygga sitt brand kan man skapa unika kund erfarenheter som till slut kommer att maximera sitt brands relevans i kundernas hjärta och sinne

Av Nina Jansdotter

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog