ESS Group tog över Villa Strandvägen 2015 och öppnade upp dörrarna för gäster 2016, efter intensiv renovering. Det har varit hotell hela tiden, men nu har de byggt vidare på succén genom att även öka tillgängligheten. Här berättar Minus Kallström, chefskock och Linda Olsson, Business Opportunity Manager, om deras koncept.

Nu är det öppet för vem som helst som vill äta middag där eller ta ett glas vin eller ett par ostron på eftermiddagen, till exempel efter besök på stranden. Det är även möjligt att hyra hela stället till ett team eller ledningsgruppsmöte, vilket flera företag redan har gjort och varit väldigt nöjda. Gästerna lovprisar att de känner sig avslappnade och känner sig hemma på Villa Strandvägen. De är lyhörda och lyssnar mycket på den responsen de får.

- Vi frågar gästerna ”vad tycker ni” varje dag och så lägger vi alla positiva och negativa kommentarer i en hatt och sorterar ut dem. Vi gör små ändringar varje dag i hur rätterna serveras och om vi får plats med anrättningen på bordet, på ett sådant sätt som vi har tänkt och vad som känns avslappnat., säger Minus.

Tanken är att det ska kännas som man kommer hem till oss. Att man ska kunna öppna kylen och förse sig själv. Du kan även ta för dig av kakan som står framme på eftermiddagen.

Linda tillägger: och så har vi en ”honesty bar” där du kan ta en drink och skriva upp det på en lapp. Du kan även beställa en nattmacka till din kvällsdrink och den tar du själv i kylen när det passar.

- Många blir småsugna på kvällen. Jag själv älskar mackor på kvällskvisten och det verkar fler bli, säger Minus.

Det är bra att de kan göra sådant för gästerna, att de har möjlighet att vara flexibla och lyssna på speciella önskemål, menar de båda.

En pärla mitt i sandskogen

Linda vill passa på att nämna att läget, precis mitt i naturen i sandskogen, nära havet ger dem unika fördelar.  Oavsett om du är gäst privat eller har jobbaktiviteter på agendan.

- Att vi finns fantastiskt nära stranden gör att man kan ta en strandpromenad eller löptur på morgonen. Man kan också spela boule i trädgården, som en trevlig aktivitet tillsammans. säger hon entusiastiskt.

Med säsongens råvaror och dialog i centrum

På Villa Strandvägen använder sig kockarna mycket av säsongens grönsaker. De erbjuder även matlagningsaktiviteter, som en teamaktivitet.

Minus jobbar nära sitt kockteam och låter dem få bidra mycket med de som de gillar att laga och själva tycker är gott. Delaktighet är ett nyckelord i hans ledarskap. Nu kan han ha en idé om vad han vill skapa för rätter och så diskuterar de tillsammans kollegor emellan och väver in det. Sedan hittar de en väg utifrån det. 

- Jag tror väldigt mycket på att låta medarbetarna vara delaktiga. Om jag går tillbaka till början av min kockkarriär och det hände att jag fick ett kompendium med instruktioner om ”så här ska du göra”. Då vet jag att det försvinner lite arbetsglädje.

Att kockarna lagar maten mitt i matsalen gör också sitt till. De får ut kockarna och de pratar med gästerna om val av råvaror och så vidare. Det blir ett äkta engagemang då, menar han och det konceptet har fallit väl ut. Gästerna trivs verkligen med de matupplevelser de får.

 

Av Nina Jansdotter

 

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog