Måns Näsman från Malmö är grundare av Share Mc Flair, en innovativ coachplattform som bland annat använder sig av AI. Här berättar han om sitt koncept och varför det ligger i tiden.

Coaching är vanligtvis en tjänst som kostar så pass mycket att inte alla har möjlighet att betala för att anlita en bra coach.  Måns idé är att erbjuda obegränsad coaching för $40 per månad och person.

AI coachar hela tiden, genom att accessa kundens data och om kunden vill och tar kunden steg för steg genom sin livsresa. När en verklig coach behövs så meddelas hen om behovet, och då kan flera coacher komma in och coacha en kortare stund för att få kunden att komma framåt, och ta bort sina blockeringar, förklarar Måns entusiastiskt.

- Coachingen är helt kundanpassad och vi garanterar en demokratiserad personlig utveckling. Genom att göra coacher mer tillgängliga så garanterar vi en skalbar coaching som inte har någon begränsning i storlek.

Vad Måns vill erbjuda erbjuder super-life coaching och de använder Netflix och Ubers affärsmodeller för att göra coachingen tillgänglig. Skalbarheten är unik., tillägger han.

Vad är det roligaste med att vara företagare?

Det roligaste är den innovativa miljön jag har haft möjlighet att skapa och det är roligt att jobba fram bra idéer för att hjälpa till med människors personliga utveckling. Det är fantastiskt att få göra gott i kundens liv.

Den finansiella potentialen är mycket intressant om de lyckas, poängterar Måns. På denna typ av affärsupplägg går det att tjäna riktigt bra med pengar. Då gäller det att hela teamet samverkar och fungerar och att de når ut till potentiella kunder också såklart, är han medveten om.

Vad är utmanade med det du vill göra?

- En utmaning är att balanser AI interaktion med personlig coaching. Att träffa den rätta balansen för att säkerställa personlig och empatisk coaching är avgörande. Att välja coacherna är utmanande och vi har en automatiserad workflow och en urvalsprocess som garanterar rättvis bedömning. Men då så är det människor vi har att göra med och det kan vara utmanande men samtidigt superkul.

Att bibehålla och utveckla personlig relationer med miljontals personer ställer krav på deras interna plattform, Det är enligt Måns en avancerad process där de använder flera mjukvaruplattformar som de integrerat med hjälp av AI.

- Att optimera AI algoritmen är en utmaning. Vi har flera experter på AI som möjliggör detta. Att få AI att analysera kundens data är ibland svårt men inte omöjligt. Då läser våra algoritmer av email, personlig profil och sociala media för att automatiskt ge coaching till kunden som leder hen till framgång.

Vad har du för framtidsplaner?

- Vi ska göra en global expansion. Jag kommer att behöva resa jorden runt och starta upp verksamheten och träffa tusentals personer och möjliggöra dom. Och digitalt kommer jag att behöva ha mitt team att hantera miljoner av användare.

Att möjliggöra visionen är superkul eftersom de hjälper individen välja sin framtid och sina favoritcoacher och sedan få en resa som är revolutionerande. Han vill möjliggöra denna vision i framtiden, steg för steg.

- Jag vill möjliggöra teknologin globalt och resa jorden runt för att förverkliga mina idéer. Jag vill bygga partnerskap med en mångfald av olika personligheter, avslutar Måns.

 

Av Nina Jansdotter

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog