Anna Norlin driver Worqiworqi, som är ett bemanningsföretag för restaurang och hotell främst i Göteborg. Deras fokus är konferens, bankett, event, bröllop med mera. Här berättar hon bland annat om sitt koncept och vad som är det roligaste med att driva företag inom denna nisch.

Anna startade sitt företag september 2021 och då med fokus på att få in fler nya i branschen.

- Vi har främst serveringspersonal, men även bartender, kockar, kallskänkor, garderobiärer, baristor, värdar och värdinnor med mera.

Hur kom du in på den banan?

2017 sadlade hon om och hoppade in i restaurangbranschen som hovmästare, samt inom eventbokning samt som servitris. Efter Coronan var valet enkelt, hon ville fortsätta driva eget och alla skrek efter personal.

- Jag har drivit butiker, arbetat med försäljning och personal hela mitt liv. Därför heter företaget Passion for Sales AB som Worqiworqi ligger under, eftersom jag brinner för försäljning, mötet med människan, service och för att överträffa förväntningar, säger Anna entusiastiskt.

Varför behövs ditt företag?

- Det kommer alltid att behövas extra resurser på olika ställen, vid konferenser, banketter, stora event, där det egna antalet personal inte räcker. Det kan också vara vid sjukdom, semester eller annat.

Deras nisch är att de är noga med personlig bokning. Hon tillägger:

- Det vill säga man beställer inte en random person i en app. Mina kunder känner mina konsulter till namn och mina konsulter ska känna att de går till jobbet och även att de har kul på jobbet! De är också bra på att få fram någon på kort varsel, nästan alltid kan Anna ha en till tre personer på plats inom en timma. Detta utan extra avgift, förklarar hon.

Vad är det roligaste att verka inom din nisch?

- Mötet med människan. Att jag kan hjälpa en bransch som haft några tuffa år, att jag kan hjälpa personer i arbete. Att mina konsulter och kunder är fantastiskt trevliga gör ju sitt till. Ibland hoppar jag in själ i körning för att bara få vara med och uppleva lite.

Det som däremot kan vara utmanande är inte veta hur nästa månad eller ibland nästa vecka ser ut, menar hon.

- Har jag konsulter så det räcker till alla bokningar eller har jag tillräckligt med bokningar till alla mina konsulter. Så att hitta nya kunder skulle jag säga är svårare än konsulter.

Vad har du för framtidsplaner som du kan dela med dig av?

- Att växa lite lagom, men fortsätta var personlig, tycker att det är viktigt att jag känner mina kunder och konsulter, avslutar Anna.

Nina Jansdotter
Webbpedagog