Pernilla Månsson arbetar för Medicera i Södra Sverige. Skönhet och hälsa har alltid intresserat henne. Här berättar hon om sitt arbete, hur det kommer sig att hon valde just den estetiska branschen och vad som är det roligaste med sitt jobb. Hon nämner även något om hur hon tror att branschen kommer att utvecklas framöver.

Medicera har en portfolio av egna varumärken såsom Skinplan, Infuzion och Vsoftlift Original PDO trådar. De är även huvudleverantör för Stylage och de arbetar med Skintechpharmagroup. Man kan också köpa klinikutrustning från dem. De är ett svenskt företag, som har funnits sedan 2004 och ägs av Martina och Martin Richter.

- Vi jobbar endast med legitimerad personal. Vi är även sponsor för REBS - Rådet för Estetiska Behandlingar i Sverige. Genom REBS kan  legitimerad sjukvårdspersonal få certifiering i  följande kurser: botox, fillers, trådlyft, kemiska peels  samt verksamhetschefsutbildningar. Rebs har varit väldigt aktiva att ta fram den ny lagen som trädde i kraft 01/07.

De har en etisk approach när det kommer till samtliga varumärken och utbildningar, förklarar hon. De har bland annat varit väldigt aktiva och kämpat för att den nya lagen ska gå igenom.

- Jag vill även tillägga att vi enbart arbetar med CE-märka produkter. De flesta produkterna är även FDA -godkända. Varje vecka har vi ett TV program på Medicera TV, där vi utbildar, informerar och inspirerar.

Pernilla beskriver sitt jobb som väldigt intressant och varierande, då hon ansvarar för utvecklingen av företaget i Södra Sverige och alla privatutbildningar genom REBS.

Vad arbetade du med tidigare?

- Min bakgrund är inom service och marknadsföring. Jag jobbade flera år med marknadsföring för femstjärniga hotell i USA och England. Sedan fick jag möjligheten att jobba med en startup i London, som hade en plattform, där man kunde boka de mest exklusiva spa- och skönhetsbehandlingarna runt om i London. 

- Direkt innan Pernilla påbörjade samarbetet med Medicera jobbade hon för Secret Escape.  En plattform som erbjöd femstjärniga Spa och hotellvistelser runt om I världen.

Hur kommer det sig att du lockades av estetiska branschen?

- Jag har alltid varit intresserad att jobba inom skönhet och hälsa. Det är en otroligt intressant bransch och det händer väldigt mycket. Det är roligt att kunna göra mänskor vackra och glada och kunna hjälpa dem om det är något de inte är nöjda med.

Vidare lyfter Pernilla gärna fram att hon vill representera varumärken som är av hög kvalité och som är etiskt korrekta. Hon tycker även det är intressant eftersom målgruppen bara växer och vi, enligt hennes erfarenheter, har börjat prata mer öppet om behandlingar och produkter som vi gör och använder. Hon vill gärna kunna vara med och påverka branschen på ett positivt sätt, menar hon.

Vad är det roligaste med ditt jobb - och den nischen?

- Att jag får träffa så mycket trevliga och glada människor, som är passionerade och drivande. Att jag har möjligheten att få tillgång att jobba med helt fantastiska produkter, samt att jag vet att vi kan leverera förstklassig kvalité både inom utbildningar och behandlingar, säger Pernilla entusiastiskt.

Vad kan vara utmanande?

- Generellt att det kommer så många nya produkter som kommer och går på marknaden. Det är ett ständigt flöde av ´mirakelmaskiner’ och anti aging ingredienser, som kanske inte alltid är så bra för slutkunden.

De har inga sådana produkter, men det är en utmaning att vara uppdaterad vad som är bra eller mindre bra, förklarar hon.

- Innan 01.07.2021 var det en utmaning att det inte fanns några lagar i vår bransch och att i princip vem som helst kunde utföra behandlingar.

Hur kommer den branschen att utvecklas framöver?

- Jag tror att många vill kunna förbättra sitt utseende men ändå se naturliga ut.  Vi kommer inte längre att sträva efter att se ut som någon annan eller tjugo år yngre, utan att man bara vill se fräschare ut.

Vi kommer inte att vilja göra så mycket kirurgiska ingrepp. Istället väljer vi kemiska peels, PDO trådar och bra hudvård kommer att bli mer populärt, tror hon och avslutar med:

- Jag tror även att konsumenten blir alltmer kunnig om vad de vill ha. Vilket i sin tur gör att klinikerna och behandlarna måste vara uppdaterade och kunna erbjuda ett brett urval av behandlingar och produkter. 

Nina Jansdotter
Webbpedagog