Ann-Charlotte Jensen driver Hedvig Charlotta Agency där hon arbetar som agent för olika europeiska varumärken inom mode. Här berättar hon vad hon gillar mest med sitt jobb och sitt skapande.

Ann-Charlotte har jobbat med inredning och mode i många år och de senaste åren har hon mest varit inriktad på mode.

- Att jag jobbar med mode är för att jag själv tycker det är väldigt roligt att dels klä mig själv i olika outfits och att jag älskar att hjälpa andra att få fram den bästa versionen av sig själva.

Hon gör stor succé i sociala medier och på event av olika slag, när hon bär sina kläder som ofta är i hippieinspirerade och gör människor glada. Ann-Charlotte är även intresserad av coaching och personlig utveckling och hon tycker om att föreläsa och då inspirera andra att våga gå sin egen väg och att öka sin kreativitet.

- Jag har alltid hållit på med kläder, mode och inredning sedan jag var liten och har alltid  varit väldigt kreativ med att både skapa själv  och att hjälpa andra.

Detta har hon ärvt av sin mamma som är  väldigt händig. Ann-Charlotte berättar också att hon alltid vill hjälpa andra att få till en härlig stil och samtidigt sprida goda energier till folk runt omkring sig.

Vad är det bästa med att vara företagare?

- Jag älskar att driva eget och att få bestämma över min egen tid, även om jag jobbar typ tio till femton timmar om dygnet. Det blir en livsstil så allt flyter samman med både jobb och fritid, vilket passar mig bra.

Vad kan vara utmanande?

- Utmanande är väl att sluta jobba och ta mig tid att göra annat som jag älskar som till exempel att vara i naturen som i skogen eller vid havet. Där jag fyller på mina energidepåer.

Ann-Charlotte trivs också med och får energi av att umgås med människor och hon gillar att resa, har även bott en hel del utomlands i Afrika och i Spanien. 

Hon har både bott och drivit företag utomlands i omgångar och hon har även flyttat många gånger. Nu har hon landat i Borås där hon har en stor lokal med showroom, ateljé, kontor och  outlet i en gammal textilfabrik. 

Hon har stor nytta av att hon är bra på att se framåt och hitta lösningar på saker som dyker upp i tid och otid menar hon.

- Utmanande kan ibland vara att få allt att gå ihop ekonomiskt, men det brukar alltid lösa sig på något sätt och jag brukar alltid hitta lösningar på alla utmaningar som dyker upp.

Ann-Charlotte coachar ofta och gärna andra.  Följ ditt hjärta och hitta din passion och bry dig inte så mycket om vad andra tycker, är något hon ofta brukar säga. Det är enligt henne av vikt att hitta sin unikhet och för att göra det behöver du vara modig och ta till dig av lärdomar som livet ger dig.

- Följ dina drömmar, var mer sann mot dig själv och följ ditt eget flow, som visar vägen avslutar hon.

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog