Emma Nilsson är Operations Manager på Hotel Pigalle, som är ett personligt boutique-hotell i närheten av Centralstationen i Göteborg. Här berättar hon om vad som är det roligaste med sitt jobb och vad som utmärker deras hotell.

Vi sitter i lobbybaren och gör intervjun. Överallt finns det fina föremål och olika mönster som lockar mig att titta mig omkring. Platsen känns ovanlig men ändå med en hemma hos känsla. Det är lätt att trivas där och föra bra samtal.

Det märks att Emma trivs på sin arbetsplats. Hon pratar med mycket entusiasm och ler ofta. Hon menar just att det roligaste med hennes jobb är att få möta och arbeta med människor och att få skapa en upplevelse och ge något till de som kommer till dem. Mat och dryck finns i hennes DNA, Tidigare var hon just restaurangchef.

- Jag älskar mat och dryck och att få servera en skål chips och en öl till någon är lika mycket värt som att servera en 8-rätters, som vi lika gärna kan göra här. Det är helt enkelt roligt när gästerna blir glada och kommer hit för att mötas.

Hela ESS-group är en väldigt engagerad koncern och ledningen likaså fortsätter hon. Ledningen bryr sig om människor. Deras passion och deras värderingar står Emma också för.

Det är en stor del av konceptet att de satsar mycket på personalen och att de är individer och att de har valt att jobba på Pigalle. De är inte ett så stort gäng, runt ett trettiotal och alla har mycket personlighet och som de förmedlar på olika vis.

- Jag kommer ihåg när jag var ny här. Jag kunde mycket om mat och dryck och så men det var inte det som var det viktigaste, utan det var jag som person och att jag förmedlar mitt kunnande på mitt eget unika vis. Det finns liksom inget riktigt ”så här gör vi alltid”.

Det här med att Emma känner att hon betyder något för företaget hon arbetar för är väldigt viktigt för henne. Att de har många utbildningar för teamet och att de gör aktiviteter tillsammans, som till exempel tränar. De har även bra personalmat.

- Likaväl som att jag älskar att servera en god måltid till en gäst, tycker jag att det är viktigt att personalen äter bra personalmat och att det faktiskt är någon som har brytt sig om den. Hur vi har det tillsammans genomsyrar allt i verksamheten.

Målet är att personalen ska skapa stamgäster och det är deras val att hitta ett sätt att ta sig dit. Det tror hon sticker ut i branschen.

Vad kan du säga om det fysiska läget?

- Fördelen med det fysiska läget är att det visserligen är centralt, vid centralstationen, men det är inget ställe som man oftast slinker in på. De som kommer hit har ofta valt oss och planerat sitt besök. Vi har till exempel många födelsedagsmiddagar och andra typer av fester och företagsarrangemang.

Vad har ni på gång just nu?

Vi håller på att öppna vår takterass, där vi har sextio sittplatser. Vi fokuserar väldigt mycket på sommarhalvåret. Sedan fokuserar vi ju som många andra inom vår bransch att komma ikapp med mycket efter pandemin.

De har börjat få tillbaka sina stamgäster, konferenser och lunchgäster och de gör mycket för att hitta tillbaka till dem och deras bra relation. De kör även igång sina musikevent igen. De har bland annat en sommarklujbb de kallar Mondial.

- Där vi har lite olika Djs som ska spela och vi har haft flera välkända namn hos oss tidigare, som till exempel Petter och nu ser vi fram emot fler.

 

Av Nina Jansdotter