Pelle Johanssons bok Från Biskopsgården till Stureplan handlar om den livsresan han har gjort i sitt liv. Från inte helt lätta uppväxtförhållande, till att bli framgångsrik entreprenör och inspiratör för andra. Både ledare, företagare samt människor med helt vanliga jobb som anställda. I boken visar han att det mesta handlar om mindset.

Pelle menar att väldigt många har nytta av att läsa hans bok. En del av de som redan har läst den har sagt att denna ska jag ge till mina tonårsbarn, för de vet inte vad de vill i livet.

- Många unga går runt och är lite vilsna, minst sagt. Men även den som är ledare, som har anställda medarbetare och vill göra en förändring, kan hitta nycklar i boken, tillägger han.

Från början riktade han och hans förläggare Max Söderpalm in sig på att det skulle bli en ren ledarskapsbok, men efterhand så förstod de på responsen att boken har en mycket bred målgrupp. Den vänder sig helt enkelt till alla som vill skapa förändring i sitt liv.

Vikten av att ta eget ansvar

Enligt Pelle kommer resultaten och skillnaden i någons liv när man själv börjar ta ansvar. Det är där någonstans det börjar.

- Väldigt många åker med och de har bara hamnat där de har hamnat, utan att man själv styrde in på det spåret. Men den dagen man känner att man kan ta ett personligt ansvar för det man gör och dit man vill, så kommer boken hjälpa till med de tankarna.

Ett viktigt tips som Pelle delar med sig i boken är att historien inte är din framtid. Bygg inte din framtid på historien.

- Titta inte på en gammal film fem gånger, utan skriv ditt eget manus. Var din egen regissör och var din egen skådespelare, för då blir det som du tänker.

Många har en dröm om att skriva en bok, vad har du för tips till dem?

- Om drömmen är att skriva en bok är det en bra början att hitta verktyg. Precis som med allt annat så behöver man kunskap, erfarenhet, förmåga och vilja när man skall göra något bra. Det räcker inte med vilja. Det är ganska många som vill skriva en bok men de har aldrig gått en kurs i skrivande eller läst böcker om hur man skriver böcker. Att skriva en bok är ett yrke. Man är författare. Man behöver struktur, fokus, kreativitet men också verktyg hur man gör.

Men det viktigaste rådet från Pelle är att göra om drömmen till en mål. Bestäm dig. Fråga dig varför du vill skriva en bok. Om syftet med boken är viktigt för dig så bestämmer du dig för när den skall vara klar.

- Skriv sedan en plan för hur du skall göra. Sedan gör du det. Då har du till slut en bok. Lycka till!

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog