Hotel Tylösand har alltid hängt med i sin tid. Både till exempel vad gäller olika trender kring mat och dryck, konst och behandlingar av olika slag. Deras senaste satsning är biohacking, det vill säga olika tekniker för att optimera kroppen och hjärnan, för att öka både prestation och välmående i livet.

När vi visas runt av Elisabeth Haglund, som är VD, så berättar hon att de nyligen firat att de har funnits där i 100-år. Bland annat har de en utställning, som går i kärlekens tecken, där olika människor har skrivit fina historier om hur de har träffat eller tagit med sig sin stora kärlek till platsen.

Elisabeth Haglund, har arbetat på hotellet i 35 år. En del andra hade kanske varit trötta på att vara på samma arbetsplats så länge, men för henne verkar det vara tvärtom. Hon har alltid massor med  idéer som hon vill förverkliga som ledare.

- En av fördelarna här är att det har varit lätt att få igenom nya idéer.

I sommar lanserar de sin nya satsning på biohacking, tillägger hon entusiastiskt.  

- Vi byggde om hela spa- och wellnessavdelningen för bara fem år sedan. Men vi har alltid trott att vinnande koncept mår bäst av att uppdateras och därför har vi nu introducerat biohacking som ett sätt att hjälpa våra gäster att upptäcka nya spännande sätt att maximera sitt välmående, säger Elisabeth Haglund.

Anette Rolfsson, arbetar som biohack-koordinator på Hotel Tylösand.

Hon beskriver biohacking som en cirkel med olika komponenter,för att människan ska må bra. De har inriktat in sig på några av dessa komponenter och förhoppningsvis kommer vi växa där.

Deras IR- behandling har blivit mycket populär, bland annat för de goda effekterna som till exempel att den ger återhämtning och minskar spänningar och smärta. Den är inte mer än 42 grader, men trots det så ger den en riktigt bra utrensande effekt likt en detox samt ger avslappnade muskler och en riktigt fin lyster i huden.

De har även satsat på ett par olika former av kall laser. Denna typ av behandling med laser är mycket effektiv, för den går verkligen på djupet, förklarar hon. Men kan till exempel jobba med både hjärn – och organbalans och hela lymfystemet.

- Just det här med att få en återhämtning i hela kroppen som lasern hjälper till med på många sätt, är det många som behöver idag. Till exempel de som har mycket smärta, men även om du är hjärntrött och kanske upplever att du har hjärndimma.

- Deras behandlingar passar mycket bra för de flesta, som är allmänt stressade, fortsätter hon och tillägger att många upplever ett helt annat välbehag och bättre sömnkvalitét. Att få god nattsömn, gör att man orkar mer under dagarna och så vidare.

Känns det något under laserbehandlingen?

- Kall laser känns inte , men blodcirkulationen sätter fart och man kan uppleva att det blir en aning varmt. Det upplever de flesta som väldigt behagligt och de känner sig lugnare, både under och efter behandlingen.

De har även laserbehandling som är fokuserad på fettreducering och för att minska celluliter. Det är en allmän hälsokur som inte bara ger effekt just där man riktar lasern utan för hela kroppen.

Denna typen av behandlingar är här för att stanna och det känns positivt och inspirerande att se gästernas resultat,  avslutar Anette Rolfsson, med ett leende.

Nina Jansdotter
Webbpedagog