Av Nina Jansdotter

Jim Pettersson, är av grundarna av Det Rätta Virket, utanför Kävlinge. Han inleder med att berätta, att deras ställe är en ”må- bra-fabrik ”, där träning för det fysiska- och psykiska välmåendet är i fokus. De utvecklar och tar hand om sina adepter på ett sådant sätt som alla människor vill bli bemöta menar de.

Idén till konceptet tog fart när Jim och hans kollega Anders Fäldt, satt och spånade om att de ville göra något annorlunda.  De ville skapa en miljö för människor där de kan utvecklas, på både det fysiska och psykiska planet.

- Vårt mål vara att skapa en miljö där man kan vara sig själv, helt enkelt. Därför öppnade vi upp vår verksamhet i lador mitt ute på landet. För då kan man verkligen stänga av allt runt om kring och bara fokusera på sig själv. 

Vilka står bakom konceptet nu?

- Idag är vi fem delägare, som alla har sin expertis inom området. Det är jag själv, Anders Fäldt, Tomas Örberg, Caj Wassholm och Simon Halvarsson.

Vika är era utmaningar?  

- Utmaningarna är många när du driver ett sådant här ställe. Vi jobbar ju väldigt personligt med våra deltagare, så därför kan vi stötta kring alla sorters problem.

De jobbar ju för att hjälpa hela människan, fortsätter Jim. Så har någon en skada eller något annat problem, som gör att de inte kan delta på sin träning, så fångar de upp dem direkt. Så den stora utmaningen är egentligen att få en kontinuitet hos deras kunder, så att de kan fortsätta att hålla sig i form.

- Vi försöker skapa en bra vana för dem som är hållbar i det långa loppet. Människor idag ser bara snabba lösning på deras problem eller vanor. Vi ser istället att man jobba långsiktigt och verkligen tar tag i det verkliga problemet. 

Vad är planerna för framtiden?

- Vi har stora planer för framtiden. En del kan jag avslöja nu men resten får ni vänta med och se. I det stora hela så vill vi bli ett stort center där man kan träna, få rehab och ha olika sorters event.  De kommer även öppna ett konferensrum, kök och boende, så att de kan ha olika sorters event hos sig. De håller även på att bygga en hinderbana utomhus. Målet är, enligt Jim att utnyttja hela gården till sin fulla potential.

Vad har du för tips till andra som vill förvekliga sin dröm?

- Mitt tips är att bara våga. Misslyckas du så försök igen, till du lyckas. Livet består av många möjligheter - så varför inte utnyttja dem till din fördel.