Fotograf:  Jens C Hilner

Hannah Billberg jobbar som hotelldirektör på ett av Scandics sex Malmöhotell, vilket innebär att hon har det yttersta ansvaret för verksamheten på hotellet. Hennes dagar består både av strategiska och operativa frågor som driver utvecklingen framåt.  Här berättar hon mer om sitt jobb och vad som, enligt henne är det bästa med hennes karriärval.

Tillsammans med duktiga och drivna avdelningschefer, medarbetare och supportfunktioner jobbar de för att skapa gästupplevelser i världsklass, lönsamma affärer och en välmående och positiv arbetsplats där man trivs och utvecklas, berättar hon. 

Hannah började jobba som frukostvärdinna under sommarlovet på gymnasiet i Jönköping. När hon var i tjugoårsåldern flyttade hon till Malmö för att studera på högskolan och fick jag extrajobb i receptionen på Scandic och tog alla pass som fanns tillgängliga. Hon trivdes direkt med människorna, servicen och pulsen och på den vägen är det.  

Du har stannat länge i samma bransch, hur kommer det sig och vad för och nackdelarna med det?

  • Ja, jag har drygt tio år som ledare i hotellbranschen och är nu jag på min femte hotell! Under den tiden har jag fått möjligheten att växa i olika roller och projekt så jag har verkligen inte haft långtråkigt under tiden. 

Enligt Hannah så är det ett stort plus att hon fortfarande känner att hon lär sig nya saker och att branschen utvecklas och förändras hela tiden, samt att hon kan finna trygghet i erfarenheten som ledare. En nackdel skulle kunna vara att hon begränsar möjligheterna att skapa nya kontakter, möta nya utmaningar och få nya kunskaper, menar hon.

Vad är det roligaste på ditt jobb?

Att få bidra till utveckling av hotellet och destinationen. Variationen mellan det strategiska och operativa. Och att det är så mycket energi på hotellet med alla gäster och medarbetare!   När önskar du att du hade ett annat jobb? Kanske när renoveringarna drar ut på tiden och man vill öppna för sina gäster.

Hur gör du för att hänga med och kompetensutveckla dig?

  • Jag håller mig uppdaterad i sociala medier och söker efter trender och studier inom ledarskap. Hos oss erbjuds vi löpande kompetensutveckling både digitalt och "fysiskt". Dessutom nätverkar jag mycket och får utveckling genom de personliga mötena.

Hanna tipsar de som skulle vilja in på liknande karriärbana att oftare säga ja och inte tänka så mycket på nej. Att du vågar hoppa på chanserna och att du är dig själv.

Hur kommer din typ av jobb se ut i framtiden? Kommer det att finnas kvar eller tas över av robotar? 

  • Branschen utvecklas enormt inom det digitala vilket är superspännande. Vissa delar i våra erbjudande till gästen och våra arbetssätt kommer att förändras och bli mer digitaliserade. Trots detta tror jag att personlig service och riktiga leenden inte kommer att gå ur tiden. Förändringarna vi går igenom ställer dessutom höga krav på lyhörda och supporterande ledare.
Nina Jansdotter
Webbpedagog