Av Nina Jansdotter

Ibland är jag väldigt trött på att det, går så snabbt på dagens arbetsmarknad, till exempel med all ny teknik och digtialiseringen vars takt ökas drastiskt i de flesta yrken. Jag kan bli och känna att jag faktiskt inte har lust att lära mig något nytt, för att det tar sådan tid.

Samtidigt så vet jag att det är bra att hänga med och att våga pröva nytt. Eller sådant som vi tror att vi inte kan. Övning ger definitivt färdighet, och tålamod är en alldeles utmärkt egenskap att ha! Man kan ju ta det nya i sin egen takt. Om någon säger åt oss, vad vi förväntas kunna, utvecklar vi mera motstånd mot det, än om det är vår egen vilja, eller nyfikenhet, som driver oss.

Vi borde själva få välja när det är dags, när vi kan ta oss tid. Det är bra att själv kunna ta kontroll. Ledare i organisationer bör tänka på ”timing” när det handlar om inlärning, och se till att det finns utrymme för timeout, eller paus, mellan de här passen. Man förväntas ägna sig åt ”mental korvstoppning” när det handlar om nya uppgifter, eller kurser, som man inte själv har valt. Det är en fördel om man själv får bestämma om det är något som man kan intressera sig för, eller ha nytta av.

Om du vill förändra, eller införa något nytt på din arbetsplats, var då själv aktiv och föreslå lämpliga utbildningar, hellre än att sitta, och vänta, på att någon annan ser ditt behov och ger dig det du behöver. Det är större chans, att det blir rätt, om du ligger steget före. Jag vet också, att det är många som uppskattar om man själv tar initiativ, och tar reda på vilka utbildningar som finns, och vad som kan passa.

Det finns säkert en budget som inte får spräckas, men det egna initiativet brukar uppskattas. Och om det inte gör det, tycker jag att du ska byta arbetsplats. För mig är det ett måste att vi själva kan styra över våra egna liv, och det kommer du att upptäcka när du läser boken, att det är något jag står för, till hundra procent.